VIDEO: DRAMA KOD MAKARSKE Mladići spasili dvije pothlađene Čehinje, odnijela ih orkanska bura!

MAKARSKA – Prava drama odvijala se danas kod svjetionika Sveti Petar u Makarskoj. Na oko 1000 metera od obale, u poslijepodnevnim satima na dasci za surfanje ostale su zarobljene dvije mlade Čehinje (14 i 15 god.). Zbog jake bure nisu mogle na kopno.

– BIle su već oko 800 metara od obale, nasuprot plažnog objekta kod Biokovke i vidjelo se da se odmah mora reagirati – govori Makaranin Goran Vranješ.

Vranješ je potom nazvao Lučku kapetaniju gdje je dobio odgovor kako nemaju posadu za isploviti, a zatim je nazvao Makarsku obalu, odnosno Marina Puharića i njega pitao za pomoć. Ovaj je, pak, odmah nazvao vlasnika broda Marija Prnjka, a već nakon nekoliko minuta Prnjak se pojavio u makarskoj luci odakle su njih trojica isplovili po buri.

– Zovem prijatelja Marija Prnjaka, i nas tri, Marijo, Goran Vranjes, i ja u 17:08 isplovljavamo privatnim brodom i u 17:17 dvije maloljetne osobe, su već bile u brodu i spašene iz podivljalog mora. Dok smo se vraćali u luku organizirao sam Hitnu pomoć koja je cure skupila jer su već bile pothlađene i imale su hipotermiju – ispričao je Marin Puharić za medije.

Hitna je djevojke u Makarskoj preuzela u 17:25.

– Mi smo se organizirali privatno. Nakon nekih 7-8 minuta locirali smo cure. Već su bile udaljene nekih 1500 m od obale i bura ih je nosila prema Hvaru. Cure su bile na SUB dasci i to je jedino što im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati – dodao je Marin.



Doznaje se i da su djevojke pretrpjele šok, hipotermiju i lakše ozljede, no srećom s njima će biti sve u redu.

D.G.