VIDEO Dobro zapamtite ovaj huk! Ovako izgleda jako nevrijeme na maloj lanterni

BLITVENICA – Umirovljeni svjetioničar otišao je k svom kolegi Anti Domazetu na izoliranu Blitvenicu, kad ih je obojicu uhvatilo nevrijeme.

Iako već 9 godina nije u službi, Drago Kursar voli svoju lanternu i vrati joj se s vremena na vrijeme, makar da ode uhvatiti koju ribu. Pratio je vremensku prognozu, no posljednjih godina jugo je znalo popustiti za koji dan. A ovo… nije imalo tu namjeru!

– Nisan ima cigareta, uvatila me panika. Ako ostanem, kad ću poći doma, a ovo može trajati 8 dana – priča nam Kursar.

– Prva dva dana moga sam nešto i liganja uhvatit, a onda je udarilo jugo i ne prestaje. To me podsjetilo na momente kad sam bio tu u službi. Znalo mi se dogodit da bi mi val doslovno bubnuo u škure na prvom katu, a na međukatu su slapovi išli nizbrdo. Kad sam već tu, baš zato sam pomogao kolegi da učvrsti škure, jer ova oluja je stvarno bila nevjerojatna. Evo, čujte ovaj huk u kuli lanterne – poručio je Kursar i snimio nešto što se može samo gledati i slušati sa strahopoštovanjem. Naime, hrid Blitvenice je toliko mala, da je možete obići s tek par koraka, a kad je jugo… svjetioničari često moraju i iz vlastitog doma bježati u ovu kulu. Tu se čuje samo ovaj zvuk!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

BLITVENICA – Svjetionik za pokoru
NOVOGODIŠNJA PRIČA SVJETIONIČARA: “Svijetla Vam Nova 2019.”