VIDEO Devastacija Savudrijske vale - Smeđa rijeka s gradilišta hotela u moru stvorila ogromnu mrlju

CRVENI VRH/SAVUDRIJA - Agresivnim zahvatima u prostoru u naselju Alberi i resortu Petram u Savudrijskoj vali, devastira se morska obala za izgradnju šetnice i plaže za goste naselja - javljaju nam čitatelji s krajnjeg zapada Hrvatske.

Raskrčena vegetacija bila je prirodna brana za bujice

- Kiše su se slijevale s obližnje uzvisine gdje se nalazi/u završnoj je fazi gradnja resort Petram. Prilikom gradnje šetnice i plaže za potrebe gostiju naselja, raskrčene su veće količine guste vegetacije, raslinja i stabala, a osobito trstike koja je bila prirodna brana te sprječavala slijevanje bujica vode u more.

Priroda ima svoje zakonitosti, ali očito za ovu izvedbu projekta nije napravljena (kao što i nije!) studija utjecaja na okoliš pa ogoljena priroda pokazuje svoju uzdrmanu ćud...

Pratimo već mjesecima na našem lokalnom portalu Tiramola ovaj ekocid na istarskoj obali i trajno uništenje prirodnog reljefa u nevjerici da se netko usudio postaviti iznad Stvoritelja i odlučiti da se krene uništavati naše najveće prirodno blago. Stoga nam ljudi svakodnevno šalju fotke i video zapise s "mjesta zločina". Pokušavamo spasiti što se spasiti da, ali čini mi se da već jako kasnimo. Lova je najjači Zakon! - pojašnjava za Morski HR što se to u Savudriji događa urednica Tiramole, Sanja Bosnić.

A kako to izgleda, pogledajte u videu...

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

BETONIRANJE SAVUDRIJE Hotelske sobe i apartmani prodaju se kao stanovi s cijenama od 7300 eura po kvadratu!
Dok se Hrvati i Slovenci prepucavaju oko Piranskog zaljeva ključne pozicije s obje strane zauzimaju - Srbi. Nakon kupovine nekoliko hotela u Portorožu, tamošnjeg aerodroma, Kempinskog u Savudriji i Rezidencije Skiper, srpski tajkuni trenutno grade Petram Resort. Kako je moguće da se hot…