VIDEO Crnogorski kapetan uhićen u Australiji – Terete ga za krijumčarenje kokaina vrijednog 128 milijuna dolara

Crnogorski kapetan teretnog broda uhićen je jučer u Australiji pod sumnjom da je pokušao prokrijumčariti 320 kilograma kokaina na zapadnu obalu Australije.

Australska federalna policija tereti 51-godišnjeg crnogorskog kapetana teretnog broda Interlink Veracity da je upetljan u pokušaj unošenja 128 milijuna dolara vrijedne droge na teritorij Australije.

Foto: AFP

Kapetan je pao pod sumnju nakon što su mu na mobitelu pronašli poruke iz kojih se može iščitati da je povezan s uvozom droge u Australiju. U policijskom priopćenju stoji kako su paketi droge umotani u plastičnu ambalažu bačeni s broda 14. svibnja u ocean, na području oko 28 kilometara udaljenom od Port Hedlanda, na sjevernozapadu Australije. Pakete od po kilogram potom su preuzela dvojica muškaraca, 49-godišnjak iz New South Walesa i 37-godišnji njemački državljanin, koji su nedugo nakon toga uhićeni u kamperu s kokainom.

Rezultat je to višemjesečne istrage kojom se krenulo u lov na krijumčare kokaina u Australiji. Kapetan bi danas trebao izaći pred suca istrage, a za kazneno djelo za koje ga se tereti prijeti mu doživotna kazna zatvora.

Australska istražna tijela neumoljiva su kada je u pitanju krijumčarenje droge na njihovom teritoriju. Najavljuju žestoku bitku sa svima koji su upetljani u ove kriminalne radnje, a istrage idu dalje zahavljujući pouzdanim insajderima, poručio je zamjenik povjerenika AFP-a John Tanti.

– Naša poruka onima koji razmišljaju da se uključe u lanac krijumčarenja droge je vrlo jednostavna. Nemojte! Pratit ćemo vas bez obzira na vašu lokaciju i na vašu ulogu u cijeloj priči – jasan je bio zamjenik policijskog komesara WA Col Blanch.

K.B.