VIDEO Britanija tvrdi da Rusi nisu pucali na njihov razarač, Rusi objavili video koji to opovrgava

Nastavlja se verbalno prepucavanje Britanije i Rusije oko toga je li ruska mornarica ispalila hice i bacila bombe upozorenja u blizini razarača Britanske kraljevske mornarice HMS Defender, koji je prema riječima ruske strane, neovlašteno uplovio u njihove teritorijalne vode u Crnom moru. Iako Britanija tvrdi da vatrenog upozorenja nije bilo, rusko ministarstvo obrane tvrdi drugačije.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku koja, kažu, pokazuje kako ruske zrakoplove i brodove koji “tjeraju iz voda Krima” britanski razarač HMS Defender.

Ruski odgovor stigao je nedugo nakon što je službena Britanija odbacila tvrdnje Moskve da su na britanski razarač ispaljeni hici i bačene bombe upozorenja. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je njihov granični ophodni brod pucao na HMS Defender nakon što je ušao u ruske teritorijalne vode u Crnom moru.

Navode i kako je ruski ratni zrakoplov Su-24M bacio četiri bombe u blizini britanskog ratnog broda. No britansko ministarstvo obrane priopćilo je, pak, kako je 152 metra dug i 8500 tona masivan brod “nevino prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu s međunarodnim pravom”.

-Vjerujemo da su Rusi u Crnom moru izvodili topovsku vježbu i tako nas upozoravali na svoje aktivnosti u tom dijelu mora – stoji u Twitter objavi britanskog ministarstva obrane.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusi pucali na britanski vojni brod: “Ušli su u ruske vode čak 2 milje!”