VIDEO Bliski susret ronilaca s iznimno rijetkom vrstom hobotnice. Znate li o kojoj vrsti je riječ?

Dvoje australskih morskih biologa doživjelo je bliski susret s neobičnom, vrlo rijetkom vrstom hobotnice – tzv hobotnicom s pokrivačem.

Morska biologinja Natasha Agra ronila je nedavno u društvu kolegice uz australsku obalu, pored Velikog koraljnog grebena. Nisu očekivale da će se naći oči u oči s gotovo neuhvatljivom morskom vrstom.

Foto: The Dodo

– U početku nismo bili sigurni što je to. No kada smo se približili shvatili smo da je to iznimno rijetka vrsta hobotnice koja svojim oblikom i kretnjama podsjeća na zastor. Obje smo bile šokirane vidjevši ovu prekrasnu životinju kako slobodno pliva ispred nas. Ovakav prizor stvarno nismo očekivale. Definitivno susret koji se događa jednom u životu – ispričala je Agra za portal The Dodo.

Riječ je o o rodu Tremoctopus koja uglavnom živi u dubokim vodama otvorenog oceana pa je uzbuđenje morskih biologinja bilo tim veće budući da se neobična životinja ponašala prilično opušteno u blizini obale. Ženka neobične hobotnice pravila je društvo dvjema biologinjama punih pola sata, nakon čega je nastavila svojim putem.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Neobična vrsta hobotnice u Jadranu, stručnjaci kažu: “Izrazito je rijetko viđena”