VIDEO Australski grad s neba zasule - žive ribe!

SVIJET - Nije novost i nije jedini put, no ovakvi događaji uvijek pobuđuju nevjericu. Međutim, čini se da je odgovor na pitanje zašto s neba ponekad padaju ribe ili žabe, prilično logičan.

Prošlo je podosta godina od kada su stanovnici australskog kontinentalnog gradića doživjeli nesvakidašnju pojavu - 'kišu' riba koje su ih zasule. S obzirom da u pojedinim dijelovima Australije rijetko pada i 'obična' kiša, ova pojava još više čudi.

Neobičan fenomen dogodio se u maloj ruralnoj zajednici smještenoj na rubu pustinje Tanami, a stanovnici su bili prilično šokirani iako ovo nije bilo prvi puta.

Kako dolazi do takve pojave?

Vodu i ribu iz mora ili rijeke mogu pokupiti snažna uzlazna strujanja prije no što se ponovno sruče na zemlju - ponekad stotinama kilometara daleko.

Neki se stanovnici sjećaju da se ista stvar već događala i prije. Tako su 1974. godine s neba navodno padale ribe veličine 'dva prsta', a neke su čak u trenutku pada bile žive .

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO U Australiji pronađena rekordno velika žaba krastača “Toadzilla”
Australski čuvari parka duboko u šumi naletjeli su na rekordno veliku žabu krastaču. Čuvarica parka Kylee Gray, tijekom patrole u Nacionalnom parku Conway u saveznoj državi Queensland, naišla je na invazivnu žabu, koja prijeti australskom ekosustavu. Gray i kolege uhvatili su žabu i odveli ju u svo…