VIDEO: ANTE MRVICA Dokumentarac o dobrom duhu Jadrolinije

ŠIBENIK – Ante Mrvica, široj javnosti poznat kao “dobri duh Jadrolinije” i legenda splitske trajektne luke preminuo je 7. veljače 2021. godine, a točno godinu dana nakon toga, u Kući umjetnosti Arsen u njegovom Šibeniku, bit će prikazan dokumentarni film o njegovom životu.

Nastao pod redateljskom palicom autora Ivana Marjanovića, film donosi dosad neobjavljene priče, tajne iz djetinjstva te svjedočanstva njemu najbližih ljudi, a prikazan je i do sada neobjavljen arhivski materijal.

Mrvica je široj javnosti poznat s malih ekrana, s kojih je dug niz godina javljao novosti o stanju plovidbe na području Splita i Dubrovnika, gdje je radio kao koordinator Jadrolinije. Za svoje medijske istupe je 2018. godine proglašen i komunikatorom godine po izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Pomorac, sveučilišni profesor, doktor znanosti, dugogodišnji koordinator u Jadroliniji i zakleti šibenski bodul – sve je to bio Ante Mrvica – a ovim filmom se odaje počast “čovjeku posebnog kova, duši od čovjeka, koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim”, kako ga naziva autor filma.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

POKRENUTA PETICIJA Podignimo spomenik Anti Mrvici u splitskoj luci
TUŽNA VIJEST Umro je legendarni Ante Mrvica