VIDEO Amerikanci objavili snimku udara ruskog aviona u američki dron

Europsko zapovjedništvo američke vojske objavilo je snimku susreta američkog nadzornog drona i ruskog borbenog zrakoplova, koji se odigrao iznad Crnog mora.

Pentagon kaže da je susret u zraku trajao 30-40 minuta, a na snimci se vide ključni trenuci.

Snimka prikazuje trenutak kada se ruski mlažnjak zabio u američku bespilotnu letjelicu. Nakon udara dron je morao biti spušten u Crno more.

Dva ruska zrakoplova Su-27 presrela su američki špijunski dron, a jedan od njih se sudario s njim u 7.03 po srednjoeuropskom vremenu.

Nekoliko puta prije sudara ruski borbeni zrakoplovi ispustili su gorivo na MQ-9 i letjeli ispred njega u nesigurnim manevrima, rekla je američka vojska u priopćenju.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da borbeni zrakoplovi nisu došli u kontakt s američkim dronom koji se srušio u Crno more, ustvrdivši da je bespilotna letjelica pala zbog 'oštrog manevriranja'. 'Ruski lovci nisu koristili svoje naoružanje, nisu došli u kontakt s bespilotnom letjelicom i sigurno su se vratili na svoj matični aerodrom', priopćilo je ministarstvo obrane. Dodali su da je dron otkriven u blizini ukrajinskog poluotoka Krima, a koji je Moskva anektirala 2014.

Pentagon je pak priopćio da je vojska bila prisiljena srušiti dron MQ-9 Reaper zbog nastale štete nakon udara ruskog zrakoplova.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Objavljena simulacija: “Ovo je ruski lovac napravio američkoj letjelici iznad Crnog mora”
Ruski lovac sudario se s američkom bespilotnom letjelicom Reaper, prisiljavajući je da se sruši u Crno more, u incidentu, kojeg su američke snage nazvale “nesigurnim i neprofesionalnim” presretanjem. Američki CBS objavio je animiranu simulaciju incidenta. Dva ruska zrakoplova Su-27 presrela su amer…
INCIDENT IZNAD CRNOG MORA Američki dron srušen u kontaktu s ruskim lovcem
Ruski lovac sudario se s američkom bespilotnom letjelicom Reaper, prisiljavajući je da se sruši u Crno more, u incidentu, kojeg su američke snage nazvale “nesigurnim i neprofesionalnim” presretanjem. U priopćenju američkog zapovjedništva za Europu, navodi se da se sudar dogodio nešto poslije 7 sati…