VIDEO Ako ste nekad pokušali doći do općinskog pročelnika Baške Vode, evo zašto niste mogli

BAŠKA VODA – Prije nekoliko dana je na Facebook stranici Dnevna doza Baške Vode objavljena snimka nekadašnjeg općinskog pročelnika Tonćija Topića na kojoj se vidi da spava na stolici u svom uredu.

Snimka je nastala prije nešto više od dvije godine.

Topić je kolegama s Indexa potvrdio da se on nalazi na snimci, ali kaže da nije sve onako kako se čini na prvu.

– Ja i danas imam apneju, spavam s maskom. U tom momentu nisam ni znao što imam. Od kad su otkrili da imam apneju, spavam s maskom. Ne mogu spavati bez maske, odnosno respiratora. Nije to baš za*ebanciju, kao ‘on spava na poslu’. To je nešto potpuno drugo – rekao je Topić.

Topić je sedam godina bio pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno-prometne poslove u Općini Baška Voda. Smijenjen je 2018. godine, a smjenu je potpisao njegov šef, Josko Roščić.

Nakon smjene Topić je ostao raditi u Općini, ovaj put na mjestu savjetnika.

– Sada ću biti preraspoređen na radno mjesto savjetnika, i to uz istu plaću i manja zaduženja, tako da doista nemam reći ništa negativno vezano za svoju smjenu i Roščićev potez – kazao je tada Topić za lokalnu Makarsku kroniku.

Danas tvrdi da je povod za smjenu bilo njegovo neslaganje s načinom na koji Josko Roščić, HDZ-ovac i vječni načelnik Baške Vode, upravlja općinom.

– Načelnik me smijenio i dao mi mjesto savjetnika, ali ja sam iša ća. Da sam otkaz jer se nisam slagao s politikom i otišao sam sam zarađivati svoj kruh – rekao je Tonći Topić.

“Vjerojatno mi se načelnik sveti, ali ne znam zašto”

Trenutak objave snimke nije povezan s kampanjom za lokalne izbore, tvrdi.

– Mislim da je ovo na osobnoj razini. Ja tu nisam nikakav politički element, niti sam ikad bio. Nisam u nikakvoj stranci. U općini sam se zaposlio jer im je trebao stručnjak. Ali i tu sam se pokajao. Ako se vi ne bavite politikom, politika se bavi vama – kaže.

Video je 2018. godine snimio jedan od njegovih bivših kolega, smatra bivši pročelnik. Pretpostavlja da je u javnost pušten iz osvete.

– Roščić je na mene bijesan jer sam ja dao ostavku, a nije me on potirao. On vlada već 20 i nešto godina. Nismo imali iste poglede i njemu to nije odgovaralo. Ja mu nisam napravio ništa loše, ne znam zašto sad ovo. Vjerojatno se on sveti, ali ja ne znam zašto – rekao je Topić za Index.

Ove tvrdnje smo pokušali provjeriti i s Joskom Roščićem, ali načelnik je “radio oko pčela” pa nam nije imao vremena objasniti stoji li on iza objave snimke i radi li se o uobičajenoj sceni u općinskim uredima.

D.G.