Viceadmiral Gilles Boidevezi u posjetu HRM-u

U sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici, zapovjednik francuskih snaga u Sredozemlju i Crnom moru i pomorski prefekt za francusku mediteransku regiju (Commandant en Chef pour la Meditéranée/ CECMED), viceadmiral Gilles Boidevezi, boravio je u utorak 18. srpnja 2023. u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu.

Viceadmirala Boidevezija primio je načelnik Stožera-zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Damir Dojkić sa suradnicima.

Nakon prezentacije misije i ustrojstva HRM-a i Obalne straže RH, razgovaralo se o suradnji dviju mornarica u narednom razdoblju.

Po završetku sastanka francusko izaslanstvo posjetilo je obalni ophodni brod OOB-31 “Omiš” i raketnu topovnjaču RTOP-42 “Dubrovnik”. Na fregati “Languedoc” (D-653) Francuske Nacionalne mornarice potom je upriličen prijem kojemu su domaćini bili veleposlanik Francuske Republike u RH NJ. E. Gaël Veyssière i viceadmiral Boidevezi.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Posjet francuske fregate Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu
Francuska fregata FS Languedoc (D-653) uplovila je u petak 14. srpnja 2023. u luku Lora. Francuski brod će u splitskoj luci, a u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici boraviti do 18. srpnja. Po uplovljenju broda u luku Lora francusko izaslanstvo primio je zapovjednik Flote HRM kapetan bojnog br…