VICE MIHANOVIĆ: "Splitska gradska luka oborila rekord, nikad toliko putnika kao prošle godine! Premašila je po broju čak i famoznu 2019."

SPLIT - Lučka uprava Split, pod vodstvom ravnatelja Vice Mihanovića, nastavlja s impresivnim rastom i  razvojem, držeći čvrsto titulu najprometnije putničke luke na Jadranu. Ostvareni promet putnika  u 2023. godini iznosio je preko 5,8 milijuna, nadmašujući rekordnu 2019. godinu, dok se broj  vozila približio milijunu, što je za petinu više u usporedbi s prethodnim rekordima. 

Zahvaljujući strateškom planiranju i ulaganju u infrastrukturu, splitska luka ne samo da je  postala ključna točka za pomorski promet u regiji već je i značajno doprinijela gospodarskom i  turističkom razvoju.

Novi terminal u splitskoj luci

Veliki projekti kao što su izgradnja novog međunarodnog putničkog  terminala, čija je vrijednost preko 17 milijuna eura s planiranim završetkom do sredine 2025. i  projekt dogradnje Istočne obale, koji je povećao kapacitet luke i poboljšao protočnost putnika,  samo su neki od primjera kako Lučka uprava Split koristi sredstva iz EU fondova i državnog  proračuna za unapređenje infrastrukture.

Završetak novog terminala planiran je do sredine 2025. godine

- Ovi rezultati su plod napornog rada i predanosti cijelog tima Lučke uprave Split. Ponosni smo na  svaki projekt koji smo realizirali, a posebno na to što smo uspjeli zadržati kontinuitet rasta i  razvoja, čak i u izazovnim vremenima pandemije. Sada gledamo prema budućnosti s velikim  planovima za daljnje poboljšanje usluga i infrastrukture, uključujući i najveći projekt u povijesti  luke – luku Stinice, vrijedan 50 milijuna eura, najveći projekt u Splitu od samostalnosti, najveći  zahvat od Mediteranskih igara, dakle u proteklih 45 godina, koji će dodatno rasteretiti gradsku  luku tijekom ljetnih mjeseci - izjavio je Mihanović. 

Projekt rekonstrukcije i proširenja Sjeverne luke

Investicije u sigurnost, modernizacija i ekološki projekti također su visoko na listi prioriteta Lučke  uprave Split. S obzirom na značajno povećanje prometa, Lučka uprava radi na studiji sigurnosti  plovidbe za cijelo splitsko područje, čime će se dodatno definirati kritične točke i unaprijediti  sigurnost za sve korisnike luke. 

Luka Resnik

Zaključno, Lučka uprava Split nastavlja svojim projektima i ulaganjima potvrđivati status.

Sponzorirani sadržaj