Veslački spektakl stiže ovaj vikend u Jadranovo

CRIKVENICA – Jadranovo će ovaj vikend biti mjesto okupljanja najboljih veslača i veslačica u Hrvatskoj, ali i u regiji. Održat će se najveće veslačko natjecanje na sjevernom Jadranu – 63. Primorsko – goranska regata “Jadranovo 2022.”, na koji stiže 500 natjecatelja te nekoliko ekipa uvijek atraktivnih osmeraca.

Regata je na rasporedu u subotu podne, dok se u 16 sati očekuje Match race – utrka osmeraca na 500 m. Obje utrke startaju iz uvale Grabrova, odakle će i sutradan, u nedjelju, s početkom u 10 sati startati daljinska regata daljinsku regata osmeraca na 10 kilometara.

Za utrke osmeraca mogu se prijaviti posade iz Hrvatske i inozemstva, jer se radi o otvorenim prijavama.

Tijekom veslačkog vikenda svi zainteresirani mogu u Crikvenici na adresi Gajevo šetalište 24 (ispod hotela „Omorika) besplatno isprobati vožnju kajakom ili SUP daskom u trajanju od 30 minuta u razdoblju od 10 do 16 sati. Prethodna rezervacija termina nije potrebna.

Uz veslanje, Jadranovo je ovaj vikend domaćin još jedne outdoor aktivnosti. U 9:00 sati kreće interpretativna šetnja „Upoznajmo Jadranovo“ pod vodstvom Marijane Mužević. Kreće se od „Kućice od ribari“ iz uvale Perčin.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na rivieracrikvenica.com i na Facebook stranici Crikvenica – Croatia. U slučaju lošeg vremena aktivnosti se otkazuju.

J.K.