Veslačice i veslači šibenske Krke veslali u Makarskoj

ŠIBENIK/MAKARSKA – Subotu, 15. dan svibnja 2021. godine, veslačice i veslači Krke proveli su u Makarskoj, natječući se s vršnjakinjama i vršnjacima iz Makarske, Dubrovnika, Jelse, Vele Luke, Splita, Tisnog, Zadra, Metkovića i Kaštela, u okviru tradicionalnog (i za najmlađe uzraste vrlo važnog) natjecanja za „Kup Dalmacije“.

Na žalost kiša i vjetar obilježili su subotnje jutro tako da su se na čuvenoj podbiokovksoj plaži Donja Luka okupali samo rijetki, a i oni ponajviše jer je u nekim situacijama tako jednostavno moralo biti. Dobri domaćini iz V.K. „Biokovo“ učinili su sve da ublaže neprilike uzrokovane vremenskim (ne)uvjetima, ali tko će zaustaviti vjetar i kišne kapi… a uostalom veslanje je sport u prirodi i s prirodom se mora znati i moći! Svakako, nastupati i u otežanim uvjetima vrijedno je ulaganje za veslačku budućnost mladih krkašica i krkaša.

Foto: Nives Crnogaća

„Krka“ je u Makarskoj nastupala s 33 cure i momka raspoređenih u ukupno 15 posada koje su vodili trojica trenera, a od velike pomoći neiskusnim kolegicama i kolegama pri ulasku u čamce i izlasku iz njih bio je i bivši reprezentativac Lovre Klarin.

Prva mjesta i zlatne medalje osvojili su:

1. Četverac na pariće za starije kadete u sastavu Max Doodney, Marko Martinović, Šime Bilić i Alberto Rossini;

2. Roko Rupić u samcu za mlađe juniore;

3. Školski četverac na pariće (GIG) za mlađe kadete u sastavu Lovre Tošić, Franko Šarić, Niko Lucić, Jakov Mikulandra i Nikola Dobre (kormilar);

4. Filip Gligić u samcu za starije juniore;

5. Dvojac na pariće za mlađe juniorke u sastavu Sara Slugan i Franka Zorčić.

Druga mjesta i srebrne medalje zaslužili su:

1. Četverac na pariće za starije kadete u sastavu Toni Ivanda, Duje Garma, Šime Slavice i Toni Braica;

2. Školski četverac na pariće (GIG) za starije kadete u sastavu Karlo Ninić, Filip Miličević, Ivan Dželalija, Nikola Dobre i Lovre Tošić (kormilar);

3. Dvojac na pariće za starije kadete u sastavu Franko Dobra i Jakov Slavica.

Treće mjesto i brončane medalje osvojili su:

1. Katarina Lukić u samcu (skifu) za starije kadetkinje;

2. Aurora Lučev i Marta Budimir u dvojcu na pariće za mlađe juniorke.

Foto: Nives Crnogaća

Iako su se svojski borili s sportskim suparnicima i vremenskim neprilikama, ovog puta bez odličja ostali su: Šime Grubišić, Marko Rossini, Filip Matešić, Frane Papak, Bartol Medić, Luka Bedrica, Tonko Bogdan, Filip Šarlija i Nikola Knežić.

Iduća regata na kojoj će nastupiti šibenska veslačka mladost održat će se 29. svibnja na jezeru Peruća (Vrlika).

Sportski pozdrav!Dražen Crnogaća