VESELI TRAJEKT: Od Splita do Ancone ovoga ljeta vozi nasmijani Moby Corse

Talijanski brodar SNAV, koji vodi redovnu brodsku liniji između Splita i Ancone, i ovog ljeta vodi istu liniju, ali u nešto drugačijem izdanju, prenosi Dalmacija danas.

Naime, trajekt Moby Corse, koji je SNAV za potrebe spomenute linije uzeo u charter, pojavio se u neobičnim bojama, oslikan likovima iz popularnih crtića.  Njegovo će izdanje nesumnjivo oduševiti one mlađe putnike, a nasmijati starije, jer nemamo često priliku voziti se u ovako “veselom” brodu.

Iako je oslikan dječjim motivima, trajekt Moby Corse već je dobrano zagazio u seniorske godine. Sa pune 43 godine već ima puno preplovljenih milja.

Dug je 153 i širok 26 metara, kapacitet mu je 1.370 putnika i 400 vozila, plovi brzinom od 21 čvora, a prvo isplovljavanja iz Splita trebao bi imati 27. lipnja u 19.30 sati.

Trajekt je prvo plovio pod zastavom Danske i pod imenom Dana Anglia potom Duke of Scandinavia. Od 2006. do 2009. plovio je pod francuskom zastavom kada je nazvan Pont L’Abbé, a od 2009. je pod zastavom Italije i sadašnjim imenom.

M.B.