Velikog srca za malog Mateja iz Bakra – Humanitarna akcija „Zajedno smo jači“

BAKAR - „Kad se male ruke slože, sve se može!“, stihovi su uz koje su odrastale generacije. A kad se tek slože velika srca, samo nebo je granica! S tom mišlju ovih su se dana cijeli Bakar, ali i dobri ljudi izvan njega dali u akciju za onoga među nama kojemu je to trenutno najpotrebnije.

Za hrabrog Mateja

Naime, trogodišnji Matej Alaburić iz Bakra, trenutno vodi hrabru bitku protiv karcinoma. Zajedno sa svojim roditeljima i obitelji, Matej ne odustaje i ne skida osmijeh s lica. No, kako bi svoju bitku uspješno mogao privesti kraju, potrebna mu je i naša pomoć. Stoga je više institucija i organizacija s područja Bakra pokrenulo humanitarnu akciju čiji je cilj pružiti moralnu, ali i materijalnu podršku malom Mateju i njegovoj obitelji.

Tako udruga NK „Borac“ Bakar – Veterani, uz financijsku i operativnu podršku Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra, od 5. do 10. lipnja organizira humanitarni turnir u nogotenisu, koji će se održati na bakarskom Žalu ribara. Osim što će ugostiti niz entuzijastičnih ekipa povezanih duhom zajedništva, turnir će biti popraćen i dodatnim zanimljivim humanitarnim aktivnostima. Posjetitelji će moći obići sajam dječjih radova, kušati ukusne bakarske palačinke, zaigrati tombolu, razgovarati s misicama, zaploviti atraktivnim turističkim brodom „Aquavision“ te još mnogo toga. Prikupljena sredstva uplatit će se na namjenski humanitarni račun, IBAN: HR6024020061500129459.

Od 7 do 77 – i Subin dres

U humanitarnu akciju zaista su se uključili svi od 7 do 77. Pritom posebno treba istaknuti one najmlađe koji će, osim sudjelovanja u turniru, biti i duša niza pratećih aktivnosti. Stoga već sad možemo reći jedno veliko „bravo“ za Matejeve prijatelje, mališane iz Dječjeg vrtića „Fijolica“ Bakar, kao i za učenike osnovnih škola u Bakru i Hreljinu.

Među velikima, svojom se gestom istaknuo legendarni vratar Vatrenih i jedan od heroja povijesnog srebra u Rusiji – Danijel Subašić. Popularni Suba je, naime, donirao svoj potpisani dres upravo sa svetskog nogometnog prvanstva u Rusiji, koji će u sklopu humanitarne akcije biti ponuđen na aukciji. O njenim detaljima javnost će biti obaviještena naknadno. Zasad samo velika hvala Subi, čovjeku velikog srca!

Što se tiče ostalih sudionika i podupiratelja ove plemenite akcije, pronaći ih možete u opisu programa humanitarnog turnira i pratećih događanja koja će se u sklopu njega odviti. Odaberite neko za sebe, dođite u Bakar i pomozite malom Mateju – jer zajedno smo jači!

HUMANITARNI TURNIR ZA MATEJA ALABURIĆA „ZAJEDNO SMO JAČI„ 2023.

Program:

05.06. - Ponedjeljak – Žal ribara u Bakru u 18:00 h

- Otvorenje turnira u nogotenisu (nastup Dječjeg vrtića Bakar)

- Sajam cvijeća i štand sa palačinkama – Dječji vrtić Bakar

- Turnir u nogotenisu

06.06. - Utorak – Žal ribara u Bakru u 18:00 h

- Sajam dječjih radova, Osnovna škola Bakar

- Turnir u nogotenisu

07.06. - SrijedaŽal ribara u Bakru u 18:00 h

- Vožnja brodom „Aquavision“ na Puntinu u Bakru. Polasci: 16:30, 18:00 i 19:30 h (obavezna prijava na: info@tz-bakar.hr; vožnja 10 eura po osobi)

- Sajam dječjih radova Osnovne škole Hreljin

- Turnir u nogotenisu

08.06. – Četvrtak Žal ribara u Bakru u 18:00 h

- Radionica Društva „Naša djeca“ Bakar

- Turnir u nogotenisu

- Druženje sa kandidatkinjama za miss PGŽ-a

- Zabava uz Marina Tuhtana u 21:00  h

09.06. – Petak Žal ribara u Bakru u 18:00 h

- Turnir u nogotenisu

- Kuhanje gulaša uz Ružića i Hokija te udruge „Bakarska gospoda i kapetani“, UHBDR Bakar, „Gradska straža Bakar 1848.“ te „Palentar“ (Grobnik), ispred Lubena

- Zabava uz trio „Dar-mar“ u 21:00 h

10.06. – Subota Žal ribara u Bakru u 19:00 h

- Nastup Mažoretkinja grada Bakra, Dječjeg vrtića Bakar, DND Bakar i Osnovne škole Bakar

- Finale nogotenisa

- Dodjela nagrada najboljim ekipama

- Zabava uz trio „Andreas“ i paljenje lampiona dobrih želja za našeg Mateja u 21:00 h

  • Prodaja majica i tombola svakim danom za vrijeme trajanja turnira
  • Program je podložan promjenama

Svi zainteresirani koji žele pomoći mogu uplatiti donaciju na žiro-račun:

HR6024020061500129459

ORGANIZATOR HUMANITARNOG TURNIRA :

NK BORAC BAKAR „VETERANI“

POKROVITELJI TURNIRA:

GRAD BAKAR, TZ GRADA BAKRA

I.B.