Veliki požar na granici Crne Gore i BiH bliži se Prevlaci!

Šumski požar u pograničnom području Crne Gore s BiH još uvijek je aktivan i jako brzo se širi. Kako doznajemo, prema najnovijim informacijama, veliki broj vatrogasaca je na terenu i požar se uz pomoć vjetra jako brzo širi.

Kako doznaje Dalmacija danas, gori na više lokaliteta, a posljednji požar izbio je jutros oko 9 sati u hercegovačkoj općini Žvinja. To je samo jedan u nizu požara koji je u posljednjim danima izbio na graničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pojedini objekti u ovim trenutcima nisu u potpunosti sigurni i gasitelji, ali i zračne snage pokušavaju 'obuzdati' golemi požar.

https://www.facebook.com/askobalj/videos/598642391673909/

"Požar je još uvijek aktivan na graničnom području"

Na požarištu su u ovim trenutcima i zračne snage koje pomažu velikom broju iznemoglih i umornih vatrogasaca. Buktnja se širi na nepristupačnom terenu i približava se krajnjem jugu Dalmacije.

Dalmacija Danas je kontaktirala zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Konavle Mara Rilovića.

https://www.facebook.com/gligo.maric1/videos/427281132770956/

"Puše jak vjetar i buktinja se sve jače širi"

- Požar je još uvijek aktivan na graničnom području u Crnoj Gori. Požar se širi prema istočnim dijelovima i mi smo u pripravnosti i spremni smo na reakciju (ako bude potrebe). Puše jak vjetar i buktinja se sve jače širi. Mi smo spremni i aktivno nadziremo područje - kazao je za Dalmaciju Danas zapovjednik JVP-a Konavle.

D.G.