VELIKA ŠTETA NA OTOKU IŽU Golema količina kiše potopila kuće: "Voda izvire iz zemlje, ovo je Amazona!"

IŽ - Najavljeni potop noćas je pogodio zadarske otoke, a prema prvim dostupnim informacijama, najviše je nastradao otok Iž.

Prognostičari su, podsjetimo, za sinoć najavili glavninu obilnih oborina.

Na zadarskom području pala rekordna količina kiše

- U Zadru je palo 164 litra kiše po četvornom metru u zadnja 24 sata što je rekordna količina na toj mjernoj postaji u ožujku otkad postoje mjerenja - otkrio je meteorolog Zoran Vakula.

- Ogromni naplov, velika količina kiše u malom vremenskom roku i malo koja kuća nije nastradala - kažu nam čitatelji s otoka.

S jedne od snimki muškarac kaže kako od sinoć voda izvire doslovno iz zemlje, pa sve podsjeća na Amazonu.

- Strašno, ljudi moji, nema kome kuća nije nastradala - priča šokirani Ižanin.

0:00
/1:46

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Vakula: “U Zadru ovoliko kiše nije palo od 1961. godine”!
U Zadru je palo 164 litra kiše po četvornom metru u zadnja 24 sata. Ovo je apsolutni rekord na toj mjernoj postaji u ožujku otkad postoje mjerenja! Prema jutrošnjim mjerenjima na meteorološkoj postaji DHMZ-a Zadar Puntamika od nedjelje u 7 sati do ponedjeljka u 7 sati palo je 164 mm
POTOP PRED VRATIMA Izdano upozorenje na grmljavinsko nevrijeme, olujni vjetar i jaku kišu!
Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, iznadprosječno toplo i pogotovo na moru vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju. Glavnina kiše bit će navečer i u noći, a osobito na Jadranu i u predjelima uz njega očekuju se pljuskovi s grmljavinom, ponegdje obilni. Ujutro na