Velik požar u Puli pod nadzorom

Veliki požar koji je u ponedjeljak nešto prije 15 sati izbio u Puli, na području Valdebeka, prema Premanturskoj cesti, pod nadzorom je i očekuje se da će ukoro biti lokaliziran, potvrdio je u izjavi za novinare zapovjednik pulske javne vatrogasne postrojbe Ivica Rojnić.

Veliki požar koji je zahvatio čak deset hektara borove šume i niskog raslinja je ugašen, ali još uvijek nije lokaliziran. Osim šume i niskog raslinja u požaru je izgorio i jedan stari napušteni automobil. Stambeni objekti nisu ugroženi.

Situacija je stvarno vrlo ozbiljna. Nalazi se samo 20-ak metara od obiteljskih kuća. Ovdje su i mještani koji su odmah uskočili pomoći vatrogascima. Oko 17 sati u ponedjeljak buknuo je požar i u centralnoj Istri, u općini Bale. Prema posljednjim neslužbenim informacijama, požar je ugašen.

Vatrogasci apeliraju na građane da ne lože vatru u šumama i nigdje u prirodi jer su temperature visoke, sve je jako suho, a i vjetar svakako otežava situaciju.

– Kuće trenutno nisu ugrožene, zahvaćeno je negdje, prema prvim procjenama, oko 10 hektara. Gasi 26 vatrogasaca s 12 vozila. Požar još uvijek nije lokaliziran, ali je, recimo, stavljen pod kontrolu – rekao je Ivica Rojnić, zapovjednik JVP-a Pula.

Vatrena stihija zahvatila je veliko područje te se gusti oblak dima vidi iz gotovo iz svih krajeva Pule, a i šire, piše HRT.

Poljoprivrednici i pčelari u blizini vatrene stihije strahuju za svoje nasade, košnice i za domaće životinje, no za sada je požar pod nadzorom. Budući da se smjer vjetra stalno mijenja neizvjesno je kada će ga vatrogasci uspjeti ugasiti.

Z.G.