Veleposlanik Francuske Republike u RH u posjetu HRM-u

SPLIT – Novoimenovanog veleposlanika Francuske Republike u RH primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli

U vojarni „Admiral Sveto Letica-Barba“ u Splitu u petak, 9. listopada 2020. godine, u posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici boravio je novoimenovani veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ. E. g. Gael Francois Veyssiere sa suradnicima.

Francusko izaslanstvo primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli sa suradnicima koji je nakon riječi dobrodošlice, prezentirao planove i projekte razvoja i modernizacije HRM-a. Razgovaralo se i o operacijama potpore miru, posebno onima u kojima aktivno sudjeluje Hrvatska ratna mornarica.

Veleposlanik Veyssiere istaknuo je značaj suradnje dviju mornarica koja će se nastaviti kako kroz posjete brodova francuske Ratne mornarice hrvatskim lukama, tako i kroz zajedničku obuku i uvježbavanja, od kojih je posebno istaknuo protuminska djelovanja.

Nastavno na temu dugogodišnje bilateralne suradnje ratnih mornarica dviju država, razgovaralo se i o budućim oblicima iste u osiguranju stabilnog i sigurnog okružja na Mediteranu te u području izobrazbe.

I.B.