Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima  – 22. i 23. srpnja u Kaštel Kambelovcu

KAŠTEL KAMBELOVAC – Ovogodišnji 24. po redu kaštelanski festival i ove će godine okupiti brojna imena iz svijeta klapske glazbe. Ljubitelji modernijeg klapskog zuka moći će uživati u obradama popularnih skladbi raspoređenih u dvije koncertne večeri.

Prva večer na kaštelanskoj pozornici posvećena je bardu hrvatskog pjesništva Jakši Fiamengu. Zbirka njegovih pjesama doista je impresivna i svrstava ga u jednog od najvažnijih tekstopisaca našeg prostora bilo da se radi o zabavnoj ili klapskoj glazbi. Koncert je tako koncipiran kao spoj ova dva glazbena žanra. U prvom dijelu ćemo čuti a cappella izvedbe njegovih skladbi u interpretaciji klapa Neverin, Luka Rijeka i Cambi. U drugom dijelu programa uz band će nastupiti Marko Pecotić Peco i Katica Marinović s izvedbama njegovih pjesama iz svijeta zabavne glazbe. Na samom početku će se emitirati 10 minutni film o njegovom životu autora Matka Petrića.

Druga večer je natjecateljskog karaktera. U konkurenciji za nagrade publike i stručnog vijeća nastupiti će klape: Armorin, Bistrica, Ćakulone, Elektrodalmacija, Figurin, Kolajna, Kolapjani, Lađarice, Luka Rijeka, Mirabela  Omiš, Neverin, Partenca, Štorija, Vežilica, Vinčace i Zvizdan. Festival će se održati na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila u Kaštel Kambelovcu, a program će voditi Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić. U nastavku večeri na kambelovačkom Brcu održati će se koncert Alena Nižetića.

Karte se mogu kupiti putem Croatia Ticketsa (online), na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i na ulazu sat vremena prije početka koncerta.

Sponzorirani sadržaj