Vatrogasac objavio snimku pakla u kojem su se našao kod Segeta Gornjeg

SEGET GORNJI – Cijelu noć dežuralo je više od sto vatrogasaca na velikom požaru kod Segeta Gornjeg koji se, nakon početne sanacije maksimalnim zračnim i kopnenim snagama, jučer opet aktivirao. Danas kreće nova bitka, kanaderi su krenuli od 6 jutros.

Do jutros je u ovom požaru izgorjelo oko 1600 hektara niskog raslinja, makije, borovine i nešto maslinika, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević za N1 je rekao da na požarištu još uvijek ima otvorene vatre.

– Gori trenutno u brdima, na sjevernoj i istočnoj strani. Nema opasnosti za kuće, a puštena je i struja, ali ima otvorene vatre koju gase dva kanadera na brdu prema Labišnici – rekao je Kovačević za N1.

– Već od 6 sati u gašenje su se uključile zračne snage. To gdje gori je nepristupačan teren, pa tamo gase kanaderi. Ne znamo kako će se dalje odvijati požar jer vjetar stalno mijenja smjer i nije moguće predvidjeti bilo kakav razvoj situacije. Na terenu nema velikog plamena tek dim – rekli vatrogasci za Hinu.

A kako je vatreni pakao izgledao danas poslijepodne na cesti između Trogira i Plana, objavila je Javna vatrogasna postrojba grada Splita.

Radi se o videu koji je snimio Darko Maretić, zapovjednik Operativnog područja Kaštela.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VRAĆAJU SE KANADERI Ponovno se razbuktao požar – Vatrogasni zapovjednik: “Ima otvorenog plamena, nije lako!”
“IZVIJESTIT ĆEMO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO” Policija utvrdila uzrok požara kod Segeta Gornjeg