Vaterpolo turnir „Pašmanski dupin 2022.“ – Barotul, otok Pašman

PAŠMAN – Prvi turnir u vaterpolu u Barotulu, na otoku Pašmanu održat će se u subotu, 23. srpnja 2022. s početkom u 17,00 sati. Specifičnost ovog turnira je što, od 4 ekipe koje će sudjelovati, čak 3 su iz mjesta na otocima zadarskog arhipelaga – VK Garmenjak – Barorul, VK Mladost – Veli Iž, VK Preko iz Preka te AVK Kolpomorto iz Zadra i održava se na otoku.

Turnir će se održati po kup sistemu, prema sljedećoj satnici:

16:45 – otvaranje turnira

17:00 – prva polufinalna utakmica

17:40 – druga polufinalna utakmica

19:00 – utakmica za treće mjesto

19:40 – finale

20:30 – dodjela pehara i zahvalnica

U pauzi pred utakmicu za 3. mjesto održati će demonstracijski program za djecu pod nazivom „Mala škola vaterpola“, a nakon završetka turnira organizator se pobrinuo i za dodatno dobro raspoloženje sudionika i gledatelja obzirom se planira održati tipična otočna fešta na „Braku“.

Organizator turnira je VK Garmenjak iz Barotula, prvi i jedini vaterpolo klub na otoku Pašmanu, osnovan krajem prošle godine, koji ovim prvim turnirom želi stvoriti tradiciju održavanja vaterpolo turnira na otoku i dugoročno doprinijeti diversifikaciji ponude amatersko-rekreativnog sporta na otoku Pašmanu, promicati pozitivne sportske vrijednosti u široj zajednici te upotpuniti turističku ponudu Općine Pašman i Barotula, koji je svojedobno bio izuzetno poznat u jedriličarskim krugovima po regati Barotul Cup.

Održavanje turnira financijski podržava Općina Pašman, dodijelivši potporu za organizaciju turnira u iznosu od 15.000,00kn sukladno odluci po Javnom pozivu za udruge za 2022. godinu, a turnir sponzorira cijeli niz pravnih i fizičkih osoba koje su prepoznale vrijednost ovog sportsko-zabavnog događanja: TZ Općine Pašman, Barbir Sunset Cuisine&Lounge – Sukošan, Metalobrada Perković, Madir, obrt za usluge uređivanja plovila – Zadar, Morski Jež – webshop za prodaju ribolovnog i nautičkog asortimana, Caffe bar Studio „S“ – Split, Giovanni, obrt za pripremne radove na gradilištu – Neviđane, Kruna, obrt za građevinske radove – Pašman, OPG Matulić – Pašman, Bodulo nekretnine d.o.o. – Ugljan, Promming d.o.o. – Čakovec, Mesnice Nakićen – Banjevci, VeraMa, fitness studio – Zadar te Livia Slišković, Krešo Klarić, Roland i Claudia Hermann, Andreja Baraba, Ante Dragičević i Tome Kraljić.

D.G.