Vaterpolo klub Garmenjak iz Barotula na Pašmanu novi član VAL lige!

BAROTUL - U samo dvije godine od osnutka, Vaterpolo klub Garmenjak iz Barotula izrastao je u ozbiljan amaterski vaterpolo klub. Ova godina je za klub bila vrlo plodonosna: osigurani su redoviti treninzi tijekom zime na bazenu ŠC Višnjik u Zadru, uspješno je organiziran 2. vaterpolo turnir „Pašmanski dupin“ kojeg je financijski podržala Općina Pašman i niz donatora, klub je sudjelovao na nizu turnira drugih organizatora, a od ove sezone postaju i članovi Hrvatske amaterske vaterpolo lige – tzv. VAL lige i to kao jedini vaterpolo klub s nekog otoka.

VAL liga je osnovana 2016. godine i u njoj se natječu amaterski i veteranski klubovi koji ne moraju biti registrirani pri Hrvatskom vaterpolo savezu. Liga je nastala kako bi i u periodu izvan ljeta, kada se većinom odvijaju amaterski/veteranski vaterpolo turniri, klubovi imali priliku natjecati u organiziranom obliku. Liga se igra kroz četiri turnira u četiri grada  - Dubrovnik, Zadar, Sisak i Split, a u posljednjem izdanju u sezoni 2022/2023 natjecalo se 10 klubova.

VK Garmenjak započinje svoje sudjelovanje u VAL ligi odmah na prvom turniru VAL lige koji će se održati 25.11.2023. Dubrovniku.

Andreja Baraba