Varaždinski branitelji 1000 kilometara pješice na puštanje u promet Pelješkog mosta

Članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995. uputili su se u petak u Vukovar odakle će pješice nastaviti ukupno tisuću kilometara dug put do Komarne kako bi obilježili puštanje u promet Pelješkog mosta koje je najavljeno za 26. srpnja.

Riječ je o projektu “Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” kojeg organizira vodstvo Kluba na čelu s predsjednikom i voditeljem projekta Vladimirom Leskovarom, koji je istaknuo da su se članovi Kluba za ovu akciju pripremali nekoliko mjeseci.

– To je simbolika povezivanja istoka i juga. Isto tako, Varaždinci su bili te 1991. na svim linijama fronta u obrani Republike Hrvatske i ovo je naša akcija. Ako smo se znali organizirati u ratu, organizirat ćemo se i sad i odraditi to svima na ponos – rekao je Leskovar.

Branitelji će na putu dugom tisuću kilometara pješice proći kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina, u kojima će ujedno promovirati svoj dokumentarno-ratni film “Ivan Sokač – život za Hrvatsku”, za kojega je Leskovar rekao da je film snimljen kako bi se promicala istina o Domovinskom ratu.

Uz ministarstva hrvatskih branitelja i unutarnjih poslova, jedan od glavnih pokrovitelja projekta je Grad Varaždin.

Varaždinske branitelje je na putu za Vukovar ispratio gradonačelnik Neven Bosilj, koji je podsjetio da su Varaždin i Vukovar gradovi prijatelji, prenosi Varazdin.hr

– Ovdje ih ispraćam ja, tamo će ih dočekati vukovarski gradonačelnik. Iz Vukovara će pripadnici našeg Kluba krenuti na tridesetodnevni put kroz 13 županija, tisuću kilometara, točno da dođu u Komarnu na otvorenje Pelješkog mosta – kazao je Bosilj.

Naveo je kako iz Grada Klubu varaždinskih branitelja 1991.-1995. pružaju financijsku te logističku podršku.

– Vjerujem da će ovo biti uspješna akcija jer znamo koliko to znači našim braniteljima – zaključio je Bosilj.

Z.G.