Varao ljude po Kvarneru – Prodao građevinske skele, koje nikad nije isporučio

Riječka policija stala je na kraj serijskom varalici, kojeg sumnjiče za počinjenje pet kaznenih djela prijevara u gospodarskom poslovanju, tri kaznena djela prijevare, dva kaznena djela prijetnje i kaznenog djela teške krađe.

41-godišnji muškarac, za kojim je tragalo više policijskih postaja s područja Primorsko-goranske županije, uhićen je jučer na podrulju Matulja. Riječ je o hrvatskom državljaninu kojeg policija osnovano sumnjiči da je u razdoblju od rujna prošle do siječnja ove godine kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem na području Čavli, oglašavao prodaju građevinskih skela ili građevinskih dizalica-liftova te u zabludu doveo odgovorne osobe tvrtki, ali i trojicu hrvatskih državljana.

Tako je primjerice s odgovornim osobama tvrtki na rapskom i krčkom području, dogovorio prodaju građevinskih skela, a nakon što su oštećene tvrtke uplatile predujam, skele im nisu isporučene u dogovorenom roku.

Time je, kažu, na prijevaran način zadržao uplaćene predujme čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje sto tisuća kuna. Među oštećenima su tvrtke i fizičke osobe s područja Raba, Krka, Slavonskog Broda, Krapine, Osijeka i još nekih mjesta.

No to nije sve. Policija sumnjiči dotičnog 41-godišnjaka i da je u dva navrata, u kolovozu i rujnu prošle godine, verbalno prijetio 23-godišnjem hrvatskom državljaninu, kojeg je potom i fizički napao na području Turnića u Rijeci te mu ukrao mobitel i novce, oštetivši ga za nekoliko stotina kuna.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a višekratni varalica je kazneno prijavljen i pritvoren.

J.K.