UŽAS KOD GREBAŠTICE Gore kuće, požar gasi sedam zrakoplova i stotine ljudi!

GREBAŠTICA - Stotine gasitelja i pet protupožarnih zrakoplova cijelo poslijepodne pokušavaju spasiti živote i imovinu ljudi na području Grebaštice gdje bukti veliki požar.

U gašenju požara kod Grebaštice trenutno sudjeluje 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila. Angažirani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (JVP Split i Trogir te DVD-ovi Split, Kaštel Gomilica i Solin) kao i intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Split i Šibenik te 5 Canadaira.

- Situacija nije dobra, vatrogasci su među kućama i pokušavaju spasiti što se da. Vjetar nam još uvijek otežava posao. Brojke vatrogasaca i vozila se na terenu mijenjaju iz minute u minutu. Brojke o oštećenim objektima za sada nemamo, kasnije ćemo zbrajati štete. Sada pokušavamo ovdje spasiti jednu zgradu, gori na trećem katu, tako da smo sad provalili vrata da mozemo spasiti objekt - rekao je za ŠibenikIN zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević kojeg smo sreli u Donjim Banovcima.

Evakuirano stanovništvo

Vatra je na žalost zahvatila i stambene objekte te se evakuiraju obitelji čiji objekti su ugroženi ili zahvaćeni požarom. Stanovnici ugroženog dijela Grebaštice se s lokacije prevoze vozilima MUP-a do Morinjskog mosta, potom autobusom ATP-a do Sportske dvorane Baldekin, gdje im  je osiguran smještaj.

- Stožer civilne zaštite je pripravan i spremni smo osigurati svu potrebnu pomoć. Vjerujem da će vatrogasne postrojbe u što skorije vrijeme požar staviti pod kontrolu - kazao je Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

Iz PU Šibensko-kninske su poslali apel građanima:

"Apeliramo na sugrađane da svojim ponašanjem olakšaju posao dežurnim službama na terenu te da omoguće im neometan prolazak cestom ili drugim pristupnim putevima gdje je u tijeku požar. Neka uklone automobile i druge pokretnine koje im mogu smetati u gašenju požara te da se i sami udalje od vatre i ne dovode se u opasnost."

U požaru je izgorjelo zasad neutvrđen broj automobila.

Podsjetimo, točno na današnji dan, katastrofalni požar poharao je Zaton kod Šibenika.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

GALERIJA KATASTROFE Zaton kod Šibenika kao da je progutao vulkan! | | Morski HR
ZATON/RASLINA - Vatrena buktinja kod šibenskog Zatona teško da se može opisati riječima. U tijeku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama, javlja ŠibenikIN. Uključili su
Pet protupožarnih aviona gasi požar u Grebaštici kod Šibenika - zatvorena Jadranska magistrala!
GREBAŠTICA - Pet protupožarnih aviona, tri aviona Canadair CL-415 i dva aviona Airtractor AT-802 angažirana su u četvrtak 13. srpnja 2023. godine na gašenju požara na otvorenom prostoru u Grebaštici kod Šibenika u Šibensko-kninskoj županiji. Požar koji je izbio oko 11 sati ubrzano se širi uslijed v…