VIDEO: Uz pomoć psa pronašli preko 11 kg heroina

DUBROVNIK - Policija je uz pomoć psa za detekciju droga pronašla preko 11 kilograma heroina, droge koja nema izražen miris čime je ova zapljena još značajnija. U prepravljenom prostoru osobnog vozila, ispod mjenjača brzina i naslona za ruku, pronađeno 20 paketa.

Ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići 10. siječnja oko 11:30 sati prišlo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-ogodišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, obojica državljani Albanije.

Policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni. Angažiran je službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost navedene supstance.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11,035 kg heroina.

Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana. Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli su 5,4 kg heroina i 5,6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapodnoeuropsko tržište.

Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kilograma.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Istarska policija zaplijenila veću količinu droge - Ovo je druga najveća zaplijena droge ove godine u Istri
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja muškarac je priveden u pritvorsku jedinicu, a riječ je o drugoj najvećoj zaplijeni droge ove godine u Istri. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim…