Uz jako jugo, izdano upozorenje za bujične poplave – I dalje ne plove brojne linije za otoke

Jako jugo uz povremenu kišu i obilnije pljuskove, stvaraju probleme diljem Jadrana. Uz mnogo oblaka, prilično kišovito razdoblje očekuje se do petka, osobito na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje je najveća vjerojatnost obilne kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom.

Prema kraju tjedna smanjenje naoblake i prestanak kiše, pa će u jutarnjim satima po nizinama unutrašnjosti opet biti magle. Uz pad temperature od nedjelje raste i vjerojatnost jutarnjeg mraza, a na Jadranu će jačati bura, najprije na sjevernom dijelu.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT  Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a, koji je iznio dodatno upozorenje:

U četvrtak će najveći problem s vremenom biti često obilna kiša, pogotovo u Dalmaciji i na jugu Hrvatske, gdje je objavljeno upozorenje drugog od tri stupnja. Moguće su bujične i urbane poplave. Budite pripravni!”

Hrvatski autoklub izvještava da su u prekidu:

  • trajektne linije: 832 Sobra-Prapratno, 632 Sučuraj – Drvenik;
  • katamaranske linije: 9602 Vis-Split, 9603 Jelsa-Bol-Split, 9808 Lastovo-Korčula-Dubrovnik, 9604 Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ilovik-Mali Lošinj, 9309 Novalja-Rab-Rijeka, Šibenik-Žirje-Kaprije, 9608 Split-Hvar-Korčula, 9601 Milna-Rogač-Split, 9807 Dubrovnik-Šipan-Mljet;
  • brodske linije: 310 Mali Lošinj-Unije-Susak, 807 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, 614 Korčula-Orebić.

Katamaran na liniji 9603 Split-Bol-Jelsa uspostavlja se u 16:00 iz Splita.

Trajekt na liniji 604 Split-Vela Luka-Ubli isplovit će iz Splita u 10:30 na relaciji Vela Luka i Ubli po redu plovidbe od utorka/ petka s povratkom iz luke Ubli u 16:00 i iz Vela Luke u 17:45.

  1. listopada 2021. god. otkazani su polasci međunarodne linije Dubrovnik – Bari, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na južnom Jadranu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OLUJNO JUGO Veze prema otocima u prekidu, DHMZ izdao upozorenje