Utrka Ultra Trail te biciklistička utrka trasom nekadašnje Parenzane

POREČ - Ovog vikenda Poreč je bio polazište za veliki sportski događaj, biciklističku utrku i trail utrku koja se odvijala trasom nekadašnje Parenzane.

Start Ultra Trail utrke bio je u subotu 17. veljače, a biciklističke utrke Gravel Race (Gravel, MTB i E-MTB) u nedjelju 18. veljače ujutro sa Trga slobode u Poreču, dok je cilj bio Portorožu, piše IstraIN.

Ove godine bilo je prijavljeno tri puta više sudionika nego na lani na prvom izdanju, ukupno 650 u obje utrke iz čak 12 zemalja. Svi sudionici uživali su u povoljnim uvjetima za utrku, zagrijavanju na startu u Poreču i dobrodošlici na cilju u Portorožu.

Natjecatelji su mogli birati između ruta Ultra 88 km, Adventure 50 km i Hobby 30 km, vozeći preko Livada i Grožnjana, a odaziv je bio i više nego dobar.

Ovo je drugo izdanje ovog sportskog događanja, a riječ je o događanju koji kroz sportsko natjecanje spaja cijelu trasu nekadašnje željeznice Parenzane i promovira destinaciju, te se najvećim dijelom odvija izvan prometnica ne ometajući promet i otkrivajući prirodne i kulturne ljepote.

Organizator je udruga Športno društvo SPortorož uz brojne sponzore i pokrovitelje, među kojima i Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča, piše IstraIN.

I.B.