Usred noći porodila dijete u moru i to bez medicinske pomoći!

Neobična 38-godišnjakinja rodila je petero djece, a ovo je drugi put da je odlučila porod obaviti u oceanu!

Neki godinama štede ne bi li se "brčkali" na Karibima, a beba Maui rođena je "ni kriva ni dužna" u 2 sata ujutro baš u Karipskom moru u Nikaragvi nakon što se njegova mama Josy Cornelius tamo preselila na dva mjeseca samo kako bi ga rodila. Ovo je drugi put da 38-godišnjakinja, koja ima petero djece, odlazi na porod u more. Josy snažno vjeruje u kontroverzni koncept 'slobodnog rođenja' – donošenja djeteta na svijet bez pomoći medicinskih stručnjaka, piše Mirror.

Izgleda da je ova slobodoumna mama imala i uvjete da svoju obitelj preseli stotinama kilometara daleko u Nikaragvu samo kako bi slobodno rodila u oceanu koji je ujedno bio i jedini doktor te jedina medicinska sestra prilikom rađanja. No, dobro, za nadati se kako će slobodno rođenje djetetu u životu donijeti neke koristi. U to ova majka svakako vjeruje, a Josy je na svojoj Instagram stranici objavila vrlo poseban trenutak rođenja u oceanu. Jer, očito ako nije na društvenim mrežama, nije se ni dogodilo.

- Žene bi trebale planirati svoju trudnoću i porod na isti način na koji planiraju svoje vjenčanje iz snova: ne postoji prevelika udaljenost, ne postoji premali proračun, ne postoji previše specifičnih ideja. Ovo je najbolji preduvjet za porod iz snova - tvrdi Josy Cornelius.

Ne preostaje nam drugo do baciti oko na video koji je objavila.

View this post on Instagram

A post shared by OceanBirthMom•Josy Cornelius aka Raggapunzel (@oceanbirthmom)

J.T.