Uspješno održana druga po redu izložba “Tri mora kroz fotoobjektiv”

STARIGRAD – Mještani i posjetitelji Starigrada ovu su nedjelju mogli uživati u noćnoj izložbi fotografija, koja se održava u u sklopu projekta Očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada (OTARNOS).

Nositelj projekta je udruga Društvo istraživača mora – 20000 milja, a partneri su Općina Novigrad i Srednja škola Obrovac. Izložba je postavljena na Bikariji, u centru Starigrada, te je privukla mnoge
mještane i posjetitelje Starigrada.

Treća, ujedno i posljednja izložba ciklusa „Tri mora kroz fotoobjektiv“ održat će se u Obrovcu, čim epidemiološke prilike dopuste, javljaju organizatori.

Projekt OTARNOS – očuvanje Tradicije Akvakulture i Ribarstva Novigrada, Obrovca i Starigrada ima za cilj osigurati prepoznatljivost područja LAGUR-a Tri mora, s naglaskom na područje Novigrada, Obrovca i Starigrada te njihovih lokalnih dionika (uzgajivača školjaka i ribara) među stanovnicima i posjetiteljima tog kraja.

Foto: Društvo istraživača mora – 20000 milja

Školjkare i ribare želi se prikazati kao kvalitetne predstavnike tradicijskog mediteranskog načina života, kojeg odlikuje skladan odnos s prirodom i djelatnosti temeljene na postulatima održivog rasta i razvoja, pridavanje dodane vrijednosti tradicijskim djelatnostima i proizvodima, razmjena iskustava i cjeloživotno obrazovanje.

Projekt se provodi u javno – civilnom partnerstvu između udruge izvan sektora ribarstva (Društvo istraživača mora – 20000 milja), jedinice lokalne samouprave (Općina Novigrad) i odgojno-obrazovne ustanove (SŠ Obrovac).

Vrijednost projekta je nešto više od 360 tisuća kuna, s tim da je 85% sredstava osigurano iz EU fonda.

K.B.