Uskršnji ribolov “Fala ti more” u Sutivanu

SUTIVAN – U subotu 16.04.2022. održat će se u Sutivanu uskršnje izdanje ribolovnog natjecanja FALA TI MORE koje je osmislio Sportsko-ribolovni klub Kalamuc iz Sutivana. Natjecanje će se održavati dva puta godišnje i to uoči Božića i Uskrsa. Prvo božićno izdanje uspješno je organizirano u 2021. godini. Radi se o revijalnom natjecanju u ribolovu rukom ili štapom iz brodice a cilj mu je održavanje drevnih običaja vezanih za život na moru i uz more, popularizacija sportskog i rekreacijskog ribolova, obogaćivanje izbora događanja koji inače prate spomenute blagdane te ugodno druženje.

SRK Kalamuc osnovan je početkom 2021. godine i od tada aktivno radi na popularizaciji ribolovnog sporta i edukaciji mladih kao i zaštiti prirode i okoliša, mora i priobalja. Organizirao je više radionica i treninga za mlade članove s kojima aktivno sudjeluje na županijskim edukacijskim kupovima, nakon klupskog natjecanja održanog lani imao je svog predstavnika na međuopćinskom natjecanju SDŽ-e u kategoriji žene, pomaže u provedbi tradicionalnog lignjolova TZO Sutivan „Je bilo sriće“ i surađuje s Narodnom knjižnicom Sutivan i TZO Sutivan u održavanju raznih edukacijskih  programa. Ove je godine bio i domaćin prijateljskog ribolovnog susreta za djecu sa sportsko-ribolovnim klubom „Mrduja“ iz Milne.

Ribolovno natjecanje FALA TI MORE otvoreno je za sve koji imaju važeće sportske ili rekreacijske dozvole za ribolov i prijave se za natjecanje do pola sata prjie početka, posade brodica mogu imati do četiri člana, ješku osiguravaju sami natjecatelji a lovi se u akvatoriju Općine Sutivan od 8.30 do 11 sati kada svi brodovi moraju biti u stivanskoj luci da bi im se ulov bodovao. Za prvo mjesto osigurana je nagrada sponzora ELEKTA-C d.o.o u ribolovnom dućanu u Supetru, a osigurane su i nagrade za drugo i treće-plasirane ekipe kao i za najvećeg kanjca, arbuna te najveću ribu natjecanja. Natjecatelji će prilikom prijave dobiti popis minimalne dužine riba i mjernu traku kako ne bi lovili ribu manju od zakonom propisane veličine. Detaljne propozicije možete pronaći na Facebook profilu kluba. Osobe za kontakt i brojevi telefona:  Dino 099 787 2272, Petar 098 138 1872, Tija 099 281 7978

Nakon natjecanja slijedi marenda u Kavanjinovim dvorima i druženje uz glazbu, vidimo se u subotu u Stivanu!

SRK Kalamuc