CIRKUS U ZADRU Svećenik prijavio lutku policiji: "Uhitili su lutku bez sisa i guzica!"

ZADAR - U perivoju kod crkve Gospe od Zdravlja danas su se okupljali građani kako bi vratili život u samo srce grada.

Hvalevrijednu inicijativa oživljavanja Poluotoka kojoj se priključilo i nekoliko okolnih ugostiteljskih objekata, nakratko je prekinula policijska intervencija, javlja Antena Zadar.

Kako se čulo na terenu, policija je stigla po dojavi i zbog ‘eksplicitnog sadržaja’ – ‘uhitila lutku’!

– Je, svećenik je prijavio lutku koja, da prostite, nema ni sisa ni guzica. Policija je došla i uhitila plastičnu lutku! Zamislite. Stavili su je u auto, smijali smo se ko luđaci - prepričava nam jedan od sudionika događaja.

Foto: Matija Lipar / Antena Zadar

– Oko 10 sati zaprimili smo dojavu o narušavanju javnog reda i mira. Postupanje je u tijeku kako bismo utvrdili sve okolnosti događaja, kazala je za Antenu Zadar glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Policija se oglasila nastavno na intervenciju koju su jutros imali u Kampo Kaštelu, pored crkve Gospe od Zdravlja.

Utvrdili su okolnosti događaja i sporna lutka je vraćena u park.

– Policija je jutros oko 10 sati zaprimila više dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama, kažu iz policije.

D.G.