Uskoro počinje najukusniji dubrovački festival - Deveti po redu Good Food festival

DUBROVNIK - Deveto izdanje Good Food festivala počinje uskoro. Održat će se od 10. do 16. listopada, a kao i svake godine, uključivat će brojna zanimljiva događanja. Jedan od njih je i posebno drag posjetiteljima, a to je tradicionalni Tjedan restorana s festivalskim menijima. Tu je i Večera s Michelin Star Chefom Marijom Curićem, vinokušnje, slatka festivalska ponuda, gastro ture, radionice tradicionalnih jela, pivske večeri, razne tematske večere, a sve uz dobru glazbu uživo i zabavu.

-Radi se o programu koji je prepoznat u Gradu i na turističkom tržištu. Pripremili smo puno događanja – kazao je direktor TZ-a grada Dubrovnika Miro Drašković.

Izdvojio je među ostalim Sunset Sparkling Wine Party koji će se organizirati u Royal Resortsu te Titanic Dinner Experience na kojem će dress code biti moda 1920-ih.

Neizostavna je naravno i Dubrovačka trpeza koja će se održati u nedjelju, 16. listopada, i to nakon dvogodišnje pauze.

-Molimo ugostitelje da se jave u što većem broju. I pokažimo da smo grad koji voli turiste. Pokažimo im našu gastronomiju, po povoljnim cijenama – naglasio je Drašković.

Novost je i prvi Street Food Festival u Gradu ‘Bavarin’ u Lazaretima. U četiri dana trajanja ovaj će festival, osim zanimljivih burgera, sudjelovanja zvijezda Masterchefa, nuditi i koncerte Psihomodo Popa, TBF...

-Vjerujem da ćete s festivala otići siti i sretni – naglasio je među ostalim jedan od organizatora ‘Bavarina’ Antonio Franić.

Pročelnica za gospodarstvo, more i turizam Antonela Svilarić istaknula je kako je kruna Good Food festivala 19. Dubrovačka trpeza.

-Nakon dvije pandemijske godine, mislim da će ovo biti prilika ugostiteljima da pokažu svoju ponudu. Sav prihod od ove humanitarne akcije ići će u dobrotvorne svrhe, točnije Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida DNŽ – naglasila je Svilarić.

Treba istaknuti kako će festival biti organiziran u skladu s Odlukom o ograničavanju korištenja jednokratne plastike za Grad Dubrovnik te ustanove i trgovačka društva u (su)vlasništvu Grada donesenom u sklopu projekta ‘Plastic Smart Cities’ čiji je glavni cilj smanjenje ili zaustavljanje uporabe plastike za jednokratnu uporabu u raznim segmentima društvenog života grada, kao i boljim gospodarenjem plastičnim otpadom, piše DuList.

Cijeli program možete provjeriti ovdje.