Uskoro počinje jedinstvena etapna brdska utrka “4 Islands MTB”

KVARNER – Na četiri prekrasna hrvatska otoka –  Krk, Rab, Cres i Lošinj, održat će se od 19. do 23. travnja jedinstvena mountain bike etapna utrka “4 Islands MTB”

Prekrasni slikoviti krajolici i odlična organizacija, stavili su ovu utrku u kalendar mnogih MTB profesionalaca i entuzijasta, što i ne čudi budući da je utrka proglašena kao jedna od najboljih u Europi i od 2021.godine. Utrka je dio Epic Series MTB obitelji.

Ovo je već sedmo izdanje ove jedinstvene MTB utrke na Kvarneru, na kojoj je do sada sudjelovalo gotovo 3.000 fanova i zaljubljenika u MTB. Ove godine u terminu od 19. do 23. travnja 2022. godine ponovno se vozi duž sva četiri kvarnerska otoka – Krk, Rab, Cres i Lošinj.

Natjecatelji će kroz te četiri etape preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5.000 metara visinskog uspona. Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, a posebno onima koji se vesele ranom otvaranju sezone i početku skupljanja bodova – UCI bodovanje u kategoriji SSR, što znači da natjecatelji utrke svojim nacionalnim timovima prikupljaju bodove za svjetsku rang listu i Olimpijske igre u olimpijskoj godini, ističe se na službenim  stranicama utrke 4Islands Croatia.

– Dok iščekujemo ovo 7. izdanje našeg jedinstvenog događaja 4Islands, ponosni smo što smo dio Epic serije i što smo ovu specijalnu utrku vinuli u nove visine! Kvarnerski otoci su teški i zahtjevni. Prekriveni kamenjem, korijenjem i drugim raznim iznenađenjima koja čine ovo ‘igralište’ još zabavnijim. Više od 2 000 brdskih biciklista ostavilo je svoju krv, znoj i suze na stazama, dok su pomicali svoje granice, kako bi osvojili svoje finalne medalje. Vidjeti kako brdski biciklisti iz cijelog svijeta uživaju u našim stazama osjećaj je bez premca. Uz našu gostoljubivost, savršenu mješavinu staza i morskog okruženja, uvjeravamo vas da će 7. izdanje ove potpuno jedinstvene MTB utrke biti neopisiv događaj, zato nas svakako posjetite i sudjelujte u utrci- pozivaju organizatori.

Z.G.