Uskoro kreće najpoznatija hrvatska regata "Sveti Nikola" u pulskom akvatoriju

PULA - Prijavljeno je preko 640 jedriličara iz 18 država, a od istarskih klubova nastupit će jedriličari iz pulskih klubova Vega i Uljanik, rabačkog Kvarnera, rovinjskog Maestrala i porečkog Horizonta.

32.Međunarodna jedriličarska regata Sveti Nikola i 3. memorijal Vladimir Barbić svakako će biti pravo spektakl za sve ljubitelje mora i jedrenja. Ove je godine rekordan broj pretprijava u olimpijskoj klasi za žene, ILCA 6, njih čak 74, a u najmasovnijoj klasi Optimist prijavljeno je 444 jedriličara u dobi 7 do 15 godina, što je za 30-ak više od rekordne 2017. kad ih je nastupilo 412.

Ukupno je prijavljeno 641 natjecatelj iz 19 zemalja, a prvi puta u Pulu stiži i britanski jedriličari!

Regatu organizira jedriličarski klub Vega, a Sveti Nikola je kvalifikacijska regata za hrvatske, i neke strane ljestvice u kadetskim i juniorskim klasama, dok se u olimpijskim klasama boduje za međunarodnu ljestvicu.

- Najveća vrijednost ove regate su ljudi koji je organiziraju, veliki stroj u kojem svaki kotačić ima svoje mjesto, i svatko doprinosi na svoj način. U organizaciju je
uključeno oko 200-tinjak volontera članova kluba, sudaca na moru i kopnu, članova prijateljskih klubova, simpatizera, roditelja, nonića koji svi rade kao jedno. Svatko doprinosi u svojoj domeni, a sve zajedno čini na kraju dugogodišnju tradiciju i regatu na koju se svi rado vraćaju - rekao je Ted Weidlich, voditelj regatnog polja za klase ILCA, tajnik JK Vege

Regata službeno traje od 7.-10. prosinca. Podjela nagrada predviđena je u nedjelju 10.12. u 18 sati u prostorijamaJedriličarskog kluba Vega. Nagrada Memorijal Vladimir Barbić, u spomen na prerano preminulog predsjednika, dugogodišnjeg člana klub i jednog od začetnika ova regate, dodjeljuje se najboljoj ekipi. Vremenska prognoza za sada kaže kako natjecatelje očekuje "škura bura", tj. jako bura uz kišu!

J.T.