Uskoro Festival šparuga s fritajom od 1000 jaja, 30 kila šparuga i pancetom

LOVRAN - U lovranskim restoranima tijekom cijeloga travnja u ponudi su razni specijaliteti od šparoga, a 15. travnja održava se 22. Festival šparuga - cjelodnevno događanje na otvorenom.

Tijekom travnja ugostitelji Lovrana i Lovranšćine nude razne specijalitete na bazi ove samonikle biljke, a umijeće se proteglo čak i na slastice. Glavna atrakcija ovog Festivala je jednodnevna fešta na kojoj se spravlja omlet od 1000 jaja, 30 kilograma šparoga i pancete.

Fritaja u velikoj padeli pripremat će se 15. travnja na Trgu slobode u Lovranu. Ovu gastro manifestaciju prati i kulturno – umjetnički glazbeni program, javljaju iz turističke zajednice Lovrana.

Napomenimo, divlje lovranske šparoge rastu u izobilju na obroncima Učke. Poseban okus zahvaljujuju utjecaju aerosola, odnosno miješanju morskog i planinskog zraka.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Šparogu, zdravu šumsku deliciju, od davnina smatraju afrodizijakom
Zbog velike količine folne kiseline, ali i drugih sastojaka, šparoga ima brojna po zdravlje korisna svojstva. No, bogata je i steroidima koji stimuliraju proizvodnju testosterna. Šparoga sadržava veliku količinu folne kiselina, esencijalnog vitamina iz B skupine koji pomaže regeneriranju stanica. O…