USKOK upao u splitsku Gradsku upravu, uhićeno dvanaest osoba!

SPLIT – Dvanaest osoba je uhićeno u akciji USKOK-a, koji je jutros upao u zgradu Banovine, odnosno splitske Gradske uprave.

Riječ je, doznaje Index, o nastavku akcije Banovina koja je već imala dvije faze kad je riječ o primanju i davanju mita i poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

Ovo je treća faza akcije u kojoj se istražuju građevinske malverzacije. Riječ je o nezakonitostima oko lokacijskih uvjeta gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata.

Tko je sve uhićen?

U Banovini jutros uhićene dvije odgovorne osobe iz Gradskog ureda za graditeljstvo. Kako doznaje Index, uhićene su Lada Pocrnić Mladinić, voditeljica odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje, te njena pomoćnica Ljiljana Poletti Kopešić.

Uhićen je, doznaje Index i Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Među uhićenima je i projektant Neven Mladinić, inače suprug Lade Pocrnić Mladinić, kao i još jedan projektant Neno Kezić.

Uhićene su i dvoje projektantice hotela Gospa od Žnjan te nekoliko investitora – Zvonko Kotarac, Ivan Kotarac, Mario Jukić.

Jutros je uhićena i Danijela Špalj, bivša vjećnica Kerumova HGS-a.

Među uhićenima je i požarni inspektor civilne zaštite.

Puljak potvrdio uhićenja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak Indexu je kratko potvrdio uhićenja u Gradu.

– Mogu potvrditi da je USKOK u Banovini, ali u ovom trenutku više ništa od toga ne mogu reći – rekao je Puljak.

Lada Pocrnić Mladinić, inače, uhićena je i 2009. godine, također zbog sumnje na građevinske malverzacije.

Dalmatinski portal piše kako se istražuje gradnja objekata i izdavanje dozvola. Sada se istražuje gradnja hotela i zgrade te su ovom akcijom obuhvaćeni svi u lancu, od investitora do ljudi koji su im izdavali dozvole.

K.B.