USKOK istražuje uhljebljivanje u makarskoj gradskoj upravi

MAKARSKA - Makarski gradonačelnik, Zoran Paunović (SDP) potvrdio je za N1 da policijski istražitelji po nalogu USKOK-a izuzimaju dokumentaciju iz gradske uprave koja se tiče više projekata: WTA turnira, nadstrešnice na tržnici, reorganizaciji gradske uprave i popločavanja javnih površina.

Paunović tvrdi da to traje već više od godinu dana, a mahom se, uvjeren je, sve radi na temelju anonimnih prijava što ih podnose lokalni HDZ-ovci.

- HDZ nas anonimno prijavi, USKOK to provjerava, a onda HDZ to objavljuje na svojim društvenim mrežama. Ne bojimo se ničeg, jer od kad smo preuzeli vlast sve radimo po zakonu - kazao je za N1 Paunović.

Prema njegovim riječima WTA turnir u Makarskoj organizira se po pravilima. Financiranje je odobrilo Gradsko vijeće, te je sklopljen ugovor koji će se realizirati u iduće tri godine.

- Sumnjiči nas se da nismo potpisali ugovor za turnir, a sve je uredno potpisano - pojašnjava Paunović.

Još jedna optužba tiče se uklanjanja nadstrešnice na gradskoj tržnici.

- Bivši gradonačelnik dao je nalog za gradnju te nadstrešnice iako nije postojao akt o gradnji. Vjerujem da je HDZ sve prijavio Inspektoratu koji je nametao zaključak da je cijela tržnica nelegalna. No na kraju se ipak ispostavilo da nadstrešnica nije legalna - navodi Paunović prema čijim riječima bi bivši makarski gradonačelnik Jure Brkan trebao u zatvor.

Istražitelji provjeravaju i reorganizaciju gradske uprave. Brkan je već javno prozivao Paunovića zbog toga tvrdeći da je neosnovano dijelu službenika podijelio otkaze, a onda na njihova mjesta zaposlio svoje ljude. No, Paunović uvjerava kako je sve provedeno po pravilima.

- Neraspoređeni su ostali oni koji po mišljenju pročelnika nisu dobro obavljali svoj posao. Neki od njih nisu se s tim pomisili i vode sudske postupke - rekao je Paunović kolegama s N1 televizije.

Prema njegovim riječima ničeg nezakonitog nije bilo ni kod popločavanja javnih površina. Sumnja se da je popločen teren kraj gradonačelnikovog hostela.

- Optužuje nas se da smo javnim novcem platili popločavanje privatnih dvorišta, no postoji dokumentacija prema kojoj se radilo o javnim površinama - tvrdi Paunović kojeg istražitelji još nisu ispitali.

- Za sada se samo provjerava dokumentacija, a ja pozivam sve zaposlenike koji imaju informacije o nečasnim radnjama da to prijave - zaključuje.

I.N.