VIŠE OZLIJEĐENIH Urušila se pasarela s kruzera i s putnicima pala na pristanište

Dok je u utorak bio privezan u luci Panama u Panami, pasarela norveškog Encorea se urušila, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko putnika. Hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta i odmah su započeli radovi na raščišćavanju oštećenog prolaza.

Putnici broda Norwegian Encore prijavili su da su čuli šifre za hitne slučajeve objavljene preko brodskih zvučnika oko 13:30 po lokalnom vremenu u utorak, 8. studenog, dok je brod bio usidren.

Fotografije podijeljene na društvenim mrežama pokazuju da se pasarela srušila na pristanište s oštećenim rukohvatima, kao i više vozila hitne pomoći koja su pristigla na mjesto nesreće.

Norwegian Cruise Line dao je izjavu za Cruisehive:

“Dana 8. studenog 2022., tijekom poziva Norwegian Encorea u Panama City, Panama, srušio se gangway (brodski siz ili prolaz za goste). Nekoliko gostiju zadobilo je ozljede te su odmah upućeni na liječenje u obližnju zdravstvenu ustanovu. Poslali smo naš medicinski tim u Panama City kako bismoim ponudili dodatnu podršku. Ovo su sve informacije koje u ovom trenutku možemo podijeliti.”

Pasarela je očito bila postavljena prilično strmo i čini se da se savila zbog nedostatka adekvatne podloge. Gosti su hodali preko pasarele u trenutku njenog urušavanja.

Brod od 169.116 bruto tona ima kapacitet od 3.998 gostiju u dvokrevetnom smještaju, s 1.735 članova posade. Brod je ušao u službu u studenom 2019.

D.G.