Uručeno sto tisuća eura za sanaciju plaže Vruljice u Tkonu na otoku Pašmanu

TKON - Državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Josip Bilaver načelniku Općine Tkion na otoku Pašmanu, Anđelu Palaškovu uručio je u utorak, 19. ožujka Ugovor o sufinanciranju pomorskog dobra u općoj uporabi - plaže Vruljice u iznosu od 100 000,00 €.

Podsjetimo, Općina Tkon prijavila je projekt "Uređenje istočnog dijela plaže Vruljice" na Javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Projekt ima sve građevinske akte, a u tijeku je i javna nabava, te bi prema procjenama načelnika Palaškova jedan dio radova trebao započeti i prije turističke sezone.

- Plan je da započnemo prije, a nastavimo nakon turističke sezone i završimo do kraja godine. Odobrena su sredstva u iznosu od 100. 000 eura, a procijenjena vrijednost projekta iznosi i više od 300.000 eura pa će se dio financirati iz općinskih sredstava - kazao je Palaškov.

Državni tajnik Bilaver je sa suradnicima obišao lokacije financirane od strane resornog Ministarstva, a izuzev spomenutih lokacija, predstavnicima Ministarstva su se predočili i drugi aktualni i planirani projekti u obuhvatu pomorskog dobra, a koje kao potencijalne projektne prijedloge Općina Tkon priprema za kandidaturu na nadolazeće natječaje.

D.G.