UPOZORENJE POMORCIMA Bura na udare do 140 km/h!

Niz upozorenja koje je Državni hidrometeorološki zavod objavio proteklih dana, jutros su pojačana osim crvenim meteoalarmom za područje Kvarnera, dodatno i za sjevernodalmatinsko otočje, kao i zapadnu obalu Istre. Ostatak obale je u narančastom upozorenju Puhat će mjestimice jako jugo u okretanju na olujnu buru. Očekuju se najjači udari vjetra 45-75 čvorova (85-140 km/h), pa je izdano i upozorenje za pomorce.

Još u početku na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari juga oko 35 čvorova, a zatim bure u jačanju na 35-75, pod Velebitom do 90 čvorova. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana udari juga 35-40 čvorova, a kasno poslijepodne i noću udari bure i tramontane 35-60 čvorova. More prvo na sjevernom dijelu u jačanju na 5. Nevere se očekuju prvo na sjevernom Jadranu.

Postupno jače naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom prvo na sjeveru, na južnom dijelu tek navečer, a uz obalu je moguće i malo snijega.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura i tramontana malo će slabjeti u drugom dijelu noći, a još u početku na južnom Jadranu jako jugo. More umjereno valovito i valovito, mjestimice jače valovito. Oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, uz obalu i malo snijega, a od sredine noći djelomično razvedravanje prvo na sjevernom Jadranu. Osjetan pad temperature zraka.

U prekidu su:

  • trajektna linija Lopar-Valbiska;
  • katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka;
  • brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Zbog loših vremenskih prilika dana 06.04.2021 (utorak) brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 13:00 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Detaljniju vremensku prognozu, pročitajte u tekstu niže.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

BUDITE PRIPRAVNI Jadran sutra očekuje opasno vrijeme!