Upozorenje policije uoči Ultra Europe festivala u Splitu

SPLIT – Tijekom petka, subote i nedjelje ( 08./09, 09./10 i 10./11.srpnja) na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži u Splitu održat će se “Ultra Europe 2022”. Područje će osiguravati splitska policija koja će obilaziti i druge sigurnosno internesne lokacije u gradu na kojima se očekuje okupljanje većih skupina ljudi.

S obzirom na događaj zbog kojeg će u Split doći nekoliko desetaka tisuća turista, u planu je i posebna regulacija prometa. U petak (08./09.), subotu (09/10.) i nedjelju (10./11. srpnja) od 19:30 sati do 06:30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostavit će blokadne punktove u užoj zoni stadiona pa će za sav promet biti zatvorene:

  • ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića
  • ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice
  • ulica Put Brodarice

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima javnog prijevoza, vozilima stanara i  vozilima žurnih službi.

Iz policije upozoravaju na moguće zastoje i gužve u prometu od petka do nedjelje u vremenu od 19:30 sati do 06:00 sati, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i prometnicama na području Spinuta i Lovreta. Građanima se savjetuje da u taj dio grada ne idu ako ne moraju.

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, policija savjetuje građanima da svoje automobile ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

Posjetiteljima savjetuju da sa sobom na događaj ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

Naglašavaju da će sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja Ultra Europe festivala snimati okupljanja na stadionu i prilaznim pravcima.

K.B.