Upozorenje Hrvatske vatrogasne zajednice: "Šire se požari kod Dubrovnika"

Orkansko jugo koje puše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzročilo je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župa dubrovačka Plat. U gašenju sudjeluje oko 130 vatrogasaca, a u pripravnosti su vatrogasci Splitsko-dalmatinske i Istarske županije.

Orkansko jugo koje puše u Dubrovačko-neretvanskoj županiji prouzročilo je jako širenje požara otvorenog prostora na području Župa dubrovačka Plat

Zbog vjetra zračne snage nisu mogle djelovati, a dva Canadaira koja se nalazila na punjenju gorivom u Zračnoj luci Dubrovnik upućeni su na požarište, no vraćeni su jer nisu imali uvjete za rad. Uz domaće snage i pripadnike Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik, na požarište su upućeni i pripadnici intervencijskih vatrogasnih postrojbi Split, Zadar i Šibenik, te je na terenu ukupno oko 130 vatrogasaca.

- U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, ali radi se o velikoj fronti gašenja koju otežava jak vjetar. U pripravnosti su i vatrogasci iz Splitsko-dalmatinske i Istarske županije te se ulaže maksimalan napor da se požar zaustavi - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, prenosi tportal.

Dodajmo kako je požar koji je u popodnevnim satima izbio na području Seget Gornji- Labinštica u Splitsko-dalmatinskoj županiji pod kontrolom vatrogasaca.

A.B.