UPOZORENJE Bura s orkanskim udarima, u prekidu i neke pomorske linije

Današnji dan će obilježiti bura koja će biti u stalnom jačanju. Najjača će biti navečer kada će posvuda biti jaka do olujna, ponegdje s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature zraka bit će od 8°C ponegdje u Zagori do 16°C uz obalu i na otocima. Osjetan pad temperature osjetit ćemo najviše navečer.

Državni hidrometeorološki zavod je označio crveni meteoalarm za Podvelebitski kanal, gdje će najjači udari vjetra biti od 35 do 90 čvorova (65-165 km/h), dok će na ostatku obale najjači udari vjetra biti između 35 i 60 čvorova (65-110 km/h). More na otvorenom sjevernog Jadrana, zatim postupno i ostalog dijela, jačat će ponegdje na 5, zbog čega je izdano i posebno upozorenje za pomorce.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su :

  • trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska
  • katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka .

Zbog orkanske bure 20. i 21.11.2020. neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar, a neće ploviti ni na povratnom putovanju Zadar–Pula u nedjelju 22.11.2020.god.

Prognoza do kraja dana

Do kraja dana umjereno i pretežno oblačno. Povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom prijepodne. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 4 do 9 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najviša dnevna između 9 i 13 °C, a na Jadranu od 12 do 17 °C.

I.B.