UNIŠTIO KULTURNO DOBRO Grafitima išarao Marmontovu ulicu u Splitu i napravio štetu od 2600 eura!

SPLIT - Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kaznena djela „Oštećenje i nedozvoljeni izvoz kulturnog dobra" i "Oštećenje tuđe stvari".

Nakon zaprimanja informacije da su u petak ujutro, 13. siječnja 2023.godine u centru Splita na četiri mjesta uočeni grafiti različitog sadržaja, policijski službenici su izašli na mjesto događaja, obavili očevid i započeli kriminalističko istraživanje prikupljajući dokaze, a sve kako bi utvrdili identitet i pronašli osobu koja se dovodi u vezu s događajima.

U ponedjeljak je tijekom dana u službene prostorije Prve policijske postaje Split doveden muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih kaznenih djela.

Utvrđeno je tako postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak 13. siječnja 2023.g., u vremenu od 01:00 sat do 04:00 sata, u Splitu u Marmontovoj ulici na četiri različita mjesta, crnom bojom ispisao grafite i oštetio zidove koji pripadaju kulturnom dobru, te je također 13. siječnja 2023.g. u ulici Zbora narodne garde na betonskom zidu crnom bojom ispisao grafit.

Obzirom da su grafiti u centru grada Splita napisani na kulturnom dobru, pričinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 2600 eura.

Uz kaznenu prijavu 23-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

I.G.