Unije i Susak s početkom 2024. dobivaju i noviji brod

Početkom sljedeće godine na brodsku liniju koja povezuje Mali Lošinj, Unije i Susak, trebao bi doći noviji brod od starog, imena "Unije".

U listopadu smo već pisali o tome kako su na putu iz Grčke za Hrvatsku tri broda namijenjena putničkom prijevozu. Jedan od njih je i 47-metarski brod "Unije" koji je trenutno na obradi u brodogradilištu u Malom Lošinju, ima kapacitet od 208 putnika. Brod je izgrađen 2004. godine, kupljen je u Grčkoj i dosad je nosio ime "Panagia Evangelistria".

Ovaj će brod počevši od siječnja 2024. biti iznimno bitan stanovnicima sjevernog Jadrana, tj na ruti Mali Lošinj.Unije-Susak zamijenit će veterana "Premudu" starog 66 godina koji će biti premješten u dalmatinski akvatorij, točnije na liniju Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice, i to "za nekoliko mjeseci", kako je odgovorila "Jadrolinija".

J.T.

Pročitajte još:

Jadrolinija: “Tri nova broda na putu su za Hrvatsku - Bit će prilagođena svim zahtjevima hrvatske zastave”
Predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, gostujući u emisiji Pomorska večer potvrdio je kako brod Sv. Duje, trajekt za lokalne linije u splitskom plovnom području, prvenstveno prema Supetru na Braču, plovi iz Grčke prema Hrvatskoj. Brod po dolasku u Hrvatsku odlazi u brodogradilište gdje će biti…