UNATOČ CRVENOJ LISTI – U Dubrovnik danas sletjelo šest aviona s britanskim gostima

DUBROVNIK – Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, otkrio je u Dnevniku N1 da je, unatoč novim mjerama koje je Velika Britanija uvela prema Hrvatskoj, danas u dubrovačku zračnu luku sletjelo šest aviona s britanskim turistima.

– Dubrovnik je spreman po svim sigurnosnim aspektima. Danas je sletjelo šest aviona sa 352 britanska gosta. Večeras očekujemo još dva aviona – rekao je Mato Franković.

Brojni Britanci rade od kuće i to im daje prednost, smatra Franković i dodaje:

– Činjenica da je u Dubrovniku niski broj zaraženih, daje im sigurnost i zato se odlučuju na dolazak. Nisu to enormno velike brojke kao što smo navikli, ali kad vas stave na crvenu listu, a gosti i dalje dolaze, onda znate koliko ste značajni na britanskom tržištu.

Na početku sezone procjenjivali su oko 30% prošlogodišnjih dosega, a prije dva dana su došli na 41%.

– Nažalost, s obzirom na porast zaraženih u Hrvatskoj što se direktno sve reflektira na Dubrovnik, vidjet ćemo kakav će biti ostatak sezone. Napravit ćemo maksimum. Dubrovnik je siguran grad, pokušali smo s engleskom vladom da nas se izdvoji iz crvene zone – napomenuo je dubrovački gradonačelnik za N1.

Istaknuo je da ne namjerava svaljivati odgovornost na Vladu ili Stožer:

– Ne može Stožer disciplinirati gradove i županije, to oni moraju sami, kao mi u Dubrovniku. Ne može biti odgovornost Stožera ako netko nije provodio mjere distanciranja u klubovima. To treba jasno reći i ne treba prebacivati odgovornost. Kako mi u Dubrovniku možemo držati distancu i brojke pod kontrolom, tako mogu i drugi – rekao je Franković.

Smatra da je ova situacija prilika za novi početak dubrovačkog turizma – a to je kvaliteta, a ne kvantiteta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

GUŽVE NA CESTAMA U OBA SMJERA Na izlaz iz Hrvatske čeka se do sat i pol