Umjetnošću protiv zlouporabe droga kod mladih

Od 15.11. - 15.12. edukativna će predstava "Nedostajem sama sebi" gostovati u Trogiru, Kaštelima i Imotskom.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem nastavlja edukaciji  djece i mladih vezano uz temu prevencije ovisnosti i štetnosti zlouporabe opojnih droga. Edukativna predstava „Nedostajem sama sebi“ je tijekom 2022. i 2023.godine izvedena deset puta u gradovima Splitsko-dalmatinske županije i pogledalo ju je oko 1500 djece završnih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola kojima je predstava prvenstveno i namijenjena
Predstava se bavi problemom ovisnosti među mladima kroz priču jedne mlade djevojke u manjem dalmatinskom mjestu, govori o izazovima, rizicima, njenom odnosu s roditeljima i prijateljima, te prikazuje njenu osobnu dramu -borbu protiv ovisnosti.

Osmišljena je da kod mladih osoba potakne emociju i navede ih  na razmišljanje o ozbiljnosti i rizicima ovisnosti. U njoj prikazuje borbu dobra i zla u sudbini jedne djevojke, a jučer je u izvedbi uživalo ( i nadamo se nešto iz nje i ponijelo kući) 80 djece iz osnovnih škola iz Visa i Komiže, te iz srednje škole "Antun Matijašević Karamaneo"  u prostorijama Hrvatskog doma u Visu.

Planirana gostovanja nastavljaju se u Imotskom, trogiru i Kaštelima.

J.T.